Juniorkusk

Dette tilbud er til børn i alderen 10-16 år der gerne vil have en god basisuddannelse til juniorkusk. En uddannelse til juniorkusk består af 4 moduler. Der er ingen binding, så man kan sagtens tage modul 1 som et selvstændigt kursus.  Næste kursus - modul 1- afholdes d. 13. oktober kl 9.30 -15.30

Et modul varer en dag a 6. lektioner. På modul 1 arbejdes der med kuskeskolens ponyer. På modul 2-4 kan egen pony/er medbringes såfremt den/de er godt kørevante. Alle moduler og køretimer kan gennemføres med kuskeskolens ponyer. Børnene skal være iført ridehjelm, handsker og sikkerhedsvest når de kører med på vognene. Vi arbejder praktisk og det tilstræbes at børnene er så aktive som muligt.

På modul 1+2 kører alle børn med hjælpeliner. På modul 3-4 køres der med hjælpeliner efter behov. Modulerne skal tages i rækkefølge.

Jeg anbefaler at man undervejs i forløbet modtager køreundervining for at få noget rutine. Kørelektioner kan tages her i kuskeskolen med mine ponyer eller med egne ponyer. Jeg kører også ud og giver kørelektioner efter nærmere aftale. Kuskene også tage kørelektioner hos andre godkendte DKF-instruktører.

På modul 1 udleveres en mappe med materiale, på hvert modul suppleres mappen.Efter hvert modul udstedes et kursusbevis. Efter bestået 4. modul udstedes kuskebevis.

Den praktiske prøve bedømmes af en erfaren kusk.

Modul 1

Modul 2

Modul 3

Modul 4

Introduktion til kørsel

Seletøj og udstyr

Opseling

Forspænding

Fraspænding

Repetition af modul 1

Lineføring

Enspænder

Tospand

Kørslens mange discipliner

Repetition af modul 1-2

Mere om lineføring

Kørsel på bane

Kørsel på vej og naturen

Enspænder

Tospand

Forberedelse til praktisk køreprøve

Køreprøve ( incl opseling, forspænding, kørsel af program og fraspænding)

Fælles afslutning og udlevering af kuskebevis.

Antal pladser pr modul: 5 deltagere

Et modul er et dagskursus a 6 timers varighed